8 Aralık 2011 Perşembe

Alaçatı Yusuf Usta

Alaçatı'ya dair yemek hayalleri, kuvvetle muhtemel balık,görece kumru üstüne kurulsa da, benim aklıma Yusuf Usta ev yemekleri geliyor.

Sahil yörelerinde balık ağırlıklı mutfaklar, yöresel ev yemeklerine özlem duymamıza neden olur.Alaçatı bunu aşmış,Yusuf Usta'da,Türk Mutfağının zenginliğini hissediyorsun.

Kapıdan girer girmez,karşına çıkan döner,zeytinyağlılar, et yemeklerindeki tercih zenginliği karar aşamasında zorluk yaratıyor.


Seçenek zorluğunu aşmanın en kolay yolu, aşçıbaşından yardım almak.Bu aşamada Adnan Şef,Hızır gibi yardımıma yetişti.Adnan Şef, hem bir lezzet sihirbazı, hem de gastronomi uzmanı.Kendisiyle Türk Mutfağı üzerine sohbet etme şansımız.Ortak temennimiz mutfağımızın zengin kültürüne sahip çıkabilmek.



Yazarken bile lezzeti damakta canlanan zeytinyağlı tabağının kralı kereviz oldu, vezir-i azam enginara,zeytinyağlı dolma ve nohutlu bezelye paşalar eşlik etti.




Diğer tabağın ana malzemesi etti.Az dönerle, çiğnemeden ağızda eriyen tandır bir tarafta, lokum gibi nohutlarla, mevsimini kaybetmenin handikabını yaşayan etli patlıcan diğer tarafta...




Bu arada kendi üretimleri olan, reçeller ve çoğu dekoratif amaçlı turşular ah biraz daha az yesem de hepsinden deneseydim etkisi yaratıyor.Bir tanesini seçmek için,Adnan Şef joker hakkını kullanıyorum.Salamura kekik, nar ekşisi ve cevizle evlenip,sade ama tadı damağında etki bırakıyor, bu arada bir kavanoz alınıp ev de denenerek bir nebze de olsa özlem gideriliyor


Bir daha ki sefere fırından çıkan lezzetleri deneyeceğim, ya da kahvaltıya geleceğim, ve de kesinlikle tatlısız olmaz telkinleriyle bu lezzet yurdundan ayrılıyorum...

Mehmet Ali Mesruoğlu

https://twitter.com/DreamerremaerD
https://twitter.com/#!/canim_cekti
http://www.facebook.com/pages/Can%C4%B1m-Cekti/197034770372898

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder